Oops, I did it again! (Η ιστορία του Βασίλη Παλαιοκώστα)

Ακολουθεί πιστή και ακριβής ιστορική αναδρομή…

Όλα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν, όταν ο ελληνοαμερικάνος (στην περίπτωση μας, μάλλον αμερικανοτραφής είναι η σωστή λέξη) αδερφός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Λινκ Παλαιοκώστας, συνελλήφθη και οδηγήθηκε στην φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Μπορεί κάποιος να πει ότι “ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή”, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θυμάται και πολύ καλά εκείνες τις στιγμές από το πρώτο επεισόδειο.

Εδώ, ο Λινκ Παλαιοκώστας, λίγο πριν την επιτυχημένη επιχείρηση “Θα την κάνει πάλι την μαλακία ο χοντρός”

Η φυλάκιση του αδερφού του, σόκαρε τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Μέχρι τότε, ούτε με αποδράσεις είχε ασχοληθεί, ούτε περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν φίρμα. Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς ο κόσμος είναι ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν ένας πολιτικός μηχανικός. Αν ήθελες να φτιάξεις ένα σπίτι, ένα πολυκατάστημα, να κάνεις μια στερεοστατική μελέτη βρε αδερφέ, τότε ο Βασιλάκης ήταν ο άνθρωπος για τη δουλειά. Μια φορά του είχε ζητηθεί να βοηθήσει στο σχεδιασμό μιας φυλακής, αλλά εκείνος -σε μια άσκηση σεμνοτυφίας- δεν θεώρησε τον εαυτό του ικανό και αρνήθηκε ευγενικά. Θεέ μου, τι ειρωνεία…

Εδώ, ο Παλαιοκώστας παραδίδει τη μακέτα του Taj Mahal στον ινδό πρωθυπουργό

Ο Παλαιοκώστας αποφάσισε ότι κάτι έπρεπε να κάνει για τον αδερφό του. Γνωρίζοντας περισσότερο από τον καθένα πόσο μπετόβλακας είναι, αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος, σχέδιο που περιλαμβάνει τον αδερφό του να πετύχει, θα ήταν ένα σχέδιο που δεν θα τον περιελάμβανε καθόλου. Έτσι αποφάσισε να μπει και τον βγάλει μόνος του. Ακούγεται ηλίθιο, το ξέρω. Αλλά αυτό έκανε. Και λόγω αυτής της μαλακίας, τρέχουν και δεν φτάνουν χρόνια τώρα.

Ο Παλαιοκώστας εγκληματίστηκε αμέσως στο χώρο της φυλακής και άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια του. Με αυτόν που πέρναγε τον περισσότερο χρόνο ήταν ο Αλκέτ Ριτζάι. Ο Ριτζάι ήταν ο καλύτερος αντιπερισπασμός για τον Παλαιοκώστα. Δεν του έκοβε πολύ, αλλά μίλαγε τόσο που κανείς δεν τον άντεχε και η παρέα μαζί του σήμαινε για τους υπόλοιπους ότι και ο  Παλαιοκώστας θα ήταν και αυτός ..περιορισμένης ευθύνης. Όμως δεν ήταν. Και η απόδραση προχωρούσε στο μυαλό του πολυ γρήγορα. Και ο Ριτζάι, αν εξαιρέσει κανείς ότι ήταν μεγάλος πρήξας, ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης. Γι’αυτό και 3 μέρες μετά, ο Βασίλης του εξομολογήθηκε: “Θέλω να μου βρεις ένα ελικόπτερο, έμπιστο πιλότο, ανθρώπους για κυβερνητική κάλυψη, τα μήντια με το μέρος μας και 100 εκατομύρια δολλάρια σε μετρητά να μας περιμένουν. Αστειεύομαι. Μπορείς να μου βρεις 2 μέτρα σπάγγο, 2 οδοντοφλυφίδες και 3 καπάκια στιλού Bic? Είμαι έτοιμος να αποδράσω από εδώ μέσα…”

Ο Ριτζάι από τη χαρά του που θα έβλεπε ξανά την γκόμενα του, Μαρικρούζ, έφερε 6 καπάκια στιλού Bic, το οποίο χωρίς να το ξέρει, σήμαινε ότι άλλοι τρεις μπορούσαν να δραπετεύσουν μαζί τους. Όπως και έγινε. Ο Βασίλης, ο Λινκ, ο Ριτζάι, το Τ-Μπαγκ (θα το φάει το χέρι του αυτός, να το δεις), ένας ψηλός (πως τον λέγανε γαμώτο) και ο Μπέλικ (από το μπελάς) δραπέτευσαν για νέες πολιτείες.

(από αριστερά προς τα δεξιά)

Ρετζάι, Τ-Μπαγκ, Παλαιοκώστας, ψηλός, χοντρός

Μετά από αυτό, δεν συνέβησαν και πολλά αξιοσημείωτα. Δηλαδή, συνέβησαν, αλλά νομίζω ότι ένα κείμενο παύει να είναι ενδιαφέρον όταν δεν έχεις και κάτι νέο να πεις. Λες και είναι η πρώτη φορά που κάποιοι δραπετεύουν από μια φυλακή, τους κυνηγάει ο μισός πλανήτης, σκοτώνουν, σκοτώνονται (αλλά δεν πεθαίνουν!), μπαίνουν σε μια άλλη φυλακή, η οποία φυτρώνει από το πουθενά, ενώ γνωρίζουν κι άλλους τύπους, μεταξύ των οποίων και ένας ψαράς που δεν είναι ψαράς, ο οποίος όμως -μάλλον για αυτό- πεθαίνει, και και και…

Το βασικό είναι σε αυτό το σημείο και σχετικά με την νέα σημερινή απόδραση του Βασίλη Παλαικώστα, ότι αργά ή γρήγορα, με κάποιο πιθανό, αλλά πιθανότερα με κάποιον απίθανο τρόπο, ο Παλαιοκώστας θα εγκλειστεί ξανά, μόνο και μόνο για να αποδράσει. Πείτε το σεναριακό μπλοκ, πείτε το ανάγκες τηλεθέασης, όπως και νάχει, ο Παλαιοκώστας, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει στην επικαιρότητα με μαθηματική βεβαιότητα και καταληκτική ημερομηνία την 17η Απριλίου, ημερομηνία προβολής του νέου επεισοδείου του Prison Break. Μέχρι τότε, ας θυμόμαστε όλοι την τελευταία σκηνή, όπου η απόδραση έχει ολοκληρωθεί, το ελικόπτερο απογειώνεται και το πλάνο επικεντρώνεται στο χαρακτηριστικό του βλέμμα, όπου ήρεμος και με μπάσα -πειραγμένη- φωνή αστειεύεται όπως όλοι οι σούπερ ήρωες: “Oops, I did it again!”

2 thoughts on “Oops, I did it again! (Η ιστορία του Βασίλη Παλαιοκώστα)

Leave a comment