Η νέα πρόκληση για τον Απόστολο Γκλέτσο

Καζαμίας 2011

Έφυγε το βρώμικο 2010, εμπρός για μια νέα αρχή στο 2011. Βαρέθηκα να τους ακούω όλους να διώχνουν το προηγούμενο έτος, λες και τους έχουνε τάξει τον ουρανό με τα άστρα στο επόμενο. Λες και δεν ξέρουν ότι ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο Τζόσουα. Και το να τάξει λαγούς με πετραχήλια, αλλά και το να κάνει τις πιο ακριβείς προβλέψεις για το νέο έτος ξεδιαλύνοντας με το ζόρι κάθε μυστήριο που μπορεί κανείς να θέλει να αφήσει για τη χρονιά που τον περιμένει.

Σε αποκλειστικότητα λοιπόν, σας παρουσιάζω τον Καζαμία που ποτέ δεν ζητήσατε, αλλά που ήξερα ότι θέλατε, για να μάθετε ποιοι κάνατε καλά που διώξατε το 2010 στον αγύριστο και ποιοι θα τρέχετε στη χρονομηχανή για να γυρίσετε πίσω, ξεφεύγοντας από το νέο έτος που σας κοιτάει όπως κοιτάει το πεινασμένο τσιτάχ τη λεία του. Κυρίες και κύριοι, το 2011. [μέρος πρώτο]

Γενάρης: Ήδη ξεκίνησε ο Γενάρης και δεν βλέπετε καμία αλλαγή. Καλά, μας δουλεύεις ρε Τζος; No guys, ηρεμήστε. Be cool, όπως λένε και οι αμερικάνοι. Όλες οι αλλαγές αυτό το μήνα, λόγω της γραφειοκρατίας που μαστίζει τον κλάδο, αλλά και τους αργόσχολους (δηλαδή τον κλάδο) θα συμβούν μετά τις 23 του μήνα. Από την 1η έως και την 22η, κάθε μέρα θα είναι σαν την προηγούμενη, μόνο που εσείς στο τέλος δε θα κερδίσετε και το κορίτσι όπως έκανε ο Μπιλ Μάρεϊ στην Μέρα της Μαρμότας, αλλά μόνο την Μαρμότα.

Φλεβάρης: Μήνας που απειλεί τα ζώδια του νερού, αλλά και αυτούς που τα κάνουν εύκολα πάνω τους. Δύσκολα τα πράγματα, στερεά τροφή, κονσέρβα και παπάρα με ψωμί στο φτηνέλαιο που έχει μείνει στο κονσερβοκούτι. Το σκατό θα γίνει παξιμάδι και το παξιμάδι σκατό. Σε μια πιο θετική νότα, ο Απόστολος Γκλέτσος θα πάρει ένα τρακτέρ και θα μπουκάρει στη Βουλή, για να διαμαρτυρηθεί για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, για το οποίο πληροφορήθηκε επτά λεπτά πριν. Οι ζημιές στη κτίριο θα είναι τόσο μεγάλες που η Βουλή θα κλείσει για όλον τον υπόλοιπο μήνα με την χώρα να πέφτει σε ακυβερνησία.

Μάρτης: Ο Απόστολος θα κλειστεί στη φυλακή μαζί με το τρακτέρ του, γιατί κανείς δεν θα φανεί αρκετά άντρας για να τον βγάλει από εκεί και να τον συλλάβει. Ο Απόστολος είναι ζώ(δι)ο της φωτιάς και με την αρνητική εξέλιξη της φυλάκισης του, άσχημα πράγματα θα συμβούν και σσε όλα τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς που θα σκοντάφτουν εκεί που θα περπατάνε ή θα βήχουν χωρίς να έχουν κρυολόγημα και δε θα ξέρουν το γιατί. Τώρα όμως ξέρουν. Στα λιγότερο σημαντικά νέα, τον μήνα αυτό, ένας Έλληνας θα ανακαλύψει το εμβόλιο του Καρκίνου, ένας Ιταλός τη θεραπεία για το AIDS και ένας Πόντιος θα προσγειωθεί μαζί τους σε κάποιο δάσος για να δημιουργηθεί κάποιο νέο ανέκδοτο.

Απρίλης: Ο μήνας αυτός θα είναι πολύ καλός για τους Κριούς, τους Παρθένους και τους Κριούς που παραμένουν αιώνιοι έφηβοι, αλλά και αιώνια παρθένοι. Επιτέλους θα το γυαλίσετε το πόμολο, θα βάλετε κρέμα στο γαλακτομπούρεκο και θα βάλετε τον σύρτη. Θα καταλάβετε ότι όλες οι παροιμιώδεις φράσεις για το σεξ είναι εντελώς άκυρες και αποπροσανατολιστικές. Με τις καπότες να ακριβαίνουν και αυτές, θα αναγκαστείτε να κάνετε συνεχώς σεξ χωρίς προφύλαξη και θα γεμίσετε τον κόσμο με λιλιπούτειους μπόμπιρες στους οποίους θα λέτε για καμιά δεκαπενταριά χρόνια ότι τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός.

Μάης: Και τον Μάη θα είναι ωραία με την Κούπα στον Περαία λένε οι Ολυμπιακοί, αλλά ξεχνάνε ότι ο Τζόσουα είναι ένας σαββατογεννημένος βρωμοβάζελος που τους έχει ρίξει την κατάρα του. Το πρωτάθλημα θα το πάρει η ΑΕΚ , γιατί πέρα από σαββατογεννημένος είναι και γκαντέμης. Στον Παναθηναϊκό, πρόεδρος θα εκλεχθεί ο Κώστας Πρέκας, ως ο μοναδικός αληθινά τρελός να αναλάβει ένα τέτοιο πόστο. Ο Κώστας Πρέκας θα προαναγγείλει πολλές μεταγραφές και ύστερα θα ξεσπάσει σε λυγμούς. Επτά δευτερόλεπτα μετά, θα βάλει τα γέλια και όλοι θα υποκλιθούν στο υποκριτικό του μεγαλείο.

Ιούνιος: Ο Γκλέτσος βγαίνει από τη φυλακή, λόγω του ότι η διαμονή του με το τρακτέρ κρίθηκε ασύμφορη, με τις τιμές για την βενζίνη να έχουν πάει στο Θεό. Η Βουλή κλείνει προληπτικά, σε φόβο για τα χειρότερα, αλλά ο Απόστολος έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του, ψάχνοντας την επόμενη μεγάλη πρόκληση. Τελικά, ανακοινώνει ότι σε τρεις μήνες θα έχει επιλύσει το μαθηματικό αίνιγμα της Εικασίας του Γκόλντμπαχ. Κανείς δεν τον είδε ποτέ ξανά.

Τζόσουα Ντέλος

Monitor #23

Leave a comment